Home stories met Kat Klerks

Home stories met Kat Klerks

Maak kennis met Kat en haar prachtige kinderen Woody (4) en Penn (2) die je misschien wel herkent van onze campagneshoots. Van AW19, Undies & SS23: ze maken vanaf de geboorte deel uit van de Gray Label-familie.

Kat is een ongelooflijk getalenteerde kunstenaar en ondernemer, woonachtig in het centrum van Amsterdam. Ze heeft zojuist haar eigen galerie/atelier/winkel geopend die jullie allemaal moeten bezoeken. Kat is een van onze dierbaarste Gray Label-ambassadeurs en we zijn ongelooflijk blij dat ze deelneemt aan onze Home Stories.

Kat Klerks Kunstenaar Home verhalen Gray Label

Kun je jezelf en je gezinsleden voorstellen? Waar hebben jullie elkaar leren kennen? Waar kom je vandaan? Wanneer zijn jullie naar Amsterdam verhuisd?

"Ik ben Kat, kort voor Katrina, en ik woon met Woody, Penn en Robin in de Jordaan. Oorspronkelijk kom ik uit het zuiden, specifiek Eindhoven, waar mijn ouders nog steeds wonen. Ik ben naar Amsterdam verhuisd toen ik zeventien was, dus ik woon hier al 20 jaar, langer dan ik ooit in Eindhoven heb gewoond, wat me erg oud doet voelen! Twaalf jaar geleden, op Koningsdag, hebben Robin en ik elkaar eindelijk ontmoet. We hadden gemeenschappelijke vrienden, maar het leek erop dat onze paden elkaar tot dat moment nooit hadden gekruist. Het is bijna alsof de timing tot dan toe niet juist was!"

Kat Klerks Kunstenaar Home verhalen Gray Label

Waar woon je en hoe zou je je buurt omschrijven?

"Wij wonen aan de Hazenstraat, ook wel het '10e straatje' genoemd, vlakbij de Elandsgracht. Voorheen woonden wij om de hoek aan de Lauriergracht, dus we zitten nu al 10 jaar in deze buurt. Eerlijk gezegd zou ik dat niet doen. Ik wil ergens anders in Amsterdam wonen. Voor ons is deze buurt het leukste deel van de stad. Het heeft een gezellige dorpse sfeer met een keur aan leuke winkels, supermarkten en galerieën. Verrassend genoeg is het hier niet overdreven druk, ondanks dat je midden in de stad zit."

Kat Klerks Kunstenaar Home verhalen Gray Label

Favoriete buurtplek(ken)?

Bar Parry, een gezellige en hippe plek voor een wijntje en kleine gerechtjes. De sfeer is daar echt leuk. Ze hebben ook een goed restaurant om de hoek waar ik al te lang niet meer ben geweest genaamd Balthazar's Keuken.

Kat Klerks Kunstenaar Home verhalen Gray Label

Koffiespot is mijn go-to-spot voor dagelijkse sapjes of koffie, en hun matchacake is ook echt goed!

  • Bussia staat bekend om zijn fantastische focaccia's en taarten. Ze hebben ook een mooi klein restaurant en een terras waar u kunt zitten en naar de drukte van de Negen Straatjes kunt kijken. Het is leuk om even te stoppen tijdens een wandeling door de stad.
  • Tegenover Bussia zit Café de Hoek, waar u kunt genieten van een Hollandse pannenkoek met kaas, spek en stroop.
  • Screaming Beans serveert de lekkerste koffie- en mueslirepen. Ik zit graag voor het raam of achterin, vaak alleen.
  • Als u op zoek bent naar antieke pareltjes, raad ik u aan een bezoek te brengen aan Antiekcentrum Elandsgracht. Er is zoveel te zien en het gebouw zelf is cool.
  • Cafe de Eland, voor een biertje of koffie in het weekend of een bordspel in de middag. Het heeft die typische bruine café-sfeer.
  • Zo zijn ook Café de Pels en De Doffer gezellige bruine cafés waar ik dol op ben. De Doffer heeft nu ook goede Kaasfondue samen met de Kaaswinkel er tegenover.
  • Tenslotte, als je in de stemming bent voor de beste bagels ooit, moet je Bread Winner bezoeken. Wees bereid om in de rij te wachten, want ze zijn niet altijd open. Dit is geen Instagram-hype, het is the real deal!

Kat Klerks Kunstenaar Home verhalen Gray Label

Favoriete plek in huis en waarom?

De woonkamer, omdat deze het middelpunt van ons huis is. Ons huis is erg oud en we willen het graag herbouwen, maar de kinderen verpesten alles :-) en we laten ze hier graag vrij. Voorlopig blijft het dus zo en we vinden het heel leuk dat het een unieke en karakteristieke charme heeft."

Kat Klerks Kunstenaar Home verhalen Gray Label

Je hebt zojuist een prachtige galerij/atelier/winkel geopend, gefeliciteerd! Vertel ons er alstublieft alles over.

"Ja! Ik ben zo blij! Ik was al op zoek naar een nieuw atelier, en het was een behoorlijke uitdaging om het juiste te vinden. Daarom kwam ik op het idee om in plaats daarvan een winkeltje te openen. Het is veel gemakkelijker voor mensen om binnen te lopen of neem contact met mij op, zodat ik mijn werk precies kan laten zien zoals ik het voor ogen heb. Het is echt de beste beslissing, omdat het mijn absoluut gelukkige plek is geworden.

De galerie is gunstig gelegen in mijn straat, de Hazenstraat, en het is absoluut geweldig! Omdat ik zo dicht bij huis, school en al het andere ben, is het alsof ik mijn eigen plekje heb waar ik kan doen wat ik wil! Het gevoel is onbeschrijfelijk."

Kat Klerks Kunstenaar Home verhalen Gray Label

Wat is je favoriete Gray Label-item en waarom?

Zeker, het ondergoed, voor altijd, en het mouwloze vest met capuchon staan ​​Penn zo goed. Ook ben ik dol op de sandalen, de kinderen kiezen ze altijd omdat ze blijkbaar zo fijn lopen. Ik heb absoluut nieuwe nodig deze zomer!!

Favoriete gezinsweekendactiviteit?

Samen wandelen en fietsen op de bakfiets, onze stad is de leukste!

Kat Klerks Kunstenaar Home verhalen Gray Label